Blog

Let’s Encrypt használata

Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan hogy telepítsd és használd a Let’s Encrypt ingyenes SSL tanúsítványait, automatikus megújítással.

Getmail 5.6 XOAUTH2 Gmail exportáláshoz

A leírában végigvezetlek, hogy hogyan lehet a Gmail levelező szolgáltatásból tetszőleges Mbox, vagy Maildir formátumban kiexportálni a levelzéseidet.

VSFTPD +SSL telepítése, beállítása

A bejegyzésből megtudhatod, hogy hogyan telepítsd és konfiguráld a vsftpd alkalmazás szervert. A leírás lépésről-lépésre végigvezet a beállításokon.

Apache2 + Tomcat8

Ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogy az Apache webkiszolgálót hogyan állítsd be, hogy a java webalkalmazásokra irányuló kéréseket továbbítsa a Tomcat részére, majd a visszakapott választ adja vissza a kliens felé.

Owncloud telepítése

A bejegyzésből megtudhatod, hogy hogyan telepítsd az onwncloud alakalmazást, ubuntu 14.04 LTS, vagy debian 8 jessie szerverekre. A telepítés előtt Apache webkiszolgálót és MariaDB adatbázis kezelőt telepítettem és konfiguráltam.

Proftpd

A bejegyzésből megtanulhatod, hogy hogyan telepítsd a proftpd alkalmazás szervert – Debian8 “Jessie” – rendszerre, mysql adatbázis támogatással és virtuális felhasználó kezeléssel.

Deluge Bittorrent Szerver

A bejegyzésből megtudhatod, hogy hogyan telepítsd a Deluge bittorrent klienst, debian linux alapú szerverre forrásból. Az alaprendszerem Debian8 “Jessie”

OpenLDAP

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy hogyan telepítsd fel és konfiguráld be az OpenLDAP alkalmazást. Az operációs rendszer egy Debian8 “jessie”.

OwnCloud + DropBox

A bejegyzésből megtudhatod, hogy hogyan tudod az ownCloud felhőszolgáltatásodba beintegrálni a DropBox tárolódat.

Owncloud + Google Drive

A bejegyzésből megtudhatod, hogy hogyan tudod a Google Drive tárhelyedet beintegrálni az ownCloud felhő szolgáltatásodba.

Szöveg keresése

Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi hozzászólások

Archívum

Kategória

Bejegyzéseim Naptára

2019. november
h K s c p s v
« jún    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930